viiruslik gastroenteriit

Viiruslik gastroenteriit on turse või põletik maos ja sooltes on viirus. Nakkus võib põhjustada kõhulahtisust ja oksendamist. Seda nimetatakse mõnikord “kõhugripp.”

Sümptomid esinevad kõige sagedamini jooksul 4-48 tundi pärast viirusega kokkupuudet. Üldine sümptomid

Noroviiruse (Norwalk nagu viirus) on levinud kooliealistel lastel. See võib põhjustada ka puhangute haiglates ja kruiisilaevadel .; Rotaviirus on peamine põhjus äge gastroenteriit lastel. See võib nakatada ka täiskasvanutele, kes puutuvad kokku laste viirusega, ja inimesed, kes elavad hooldekodudes .; Astrovirus; enteeriline adenoviirus

Kõhuvalu; kõhulahtisus; Iiveldus ja oksendamine

Gastroenteriit võib mõjutada ühe inimese või inimeste rühma, kes kõik sõid sama toitu või jõid sama vett. Mikroobe võib sattuda oma süsteemi otse toidu või vee abil või objektide nagu taldrikud ja söögiriistad. Samuti võib kanduda inimeselt inimesele lähedase kontakti.

Tervishoiuteenuse osutaja näeb märke dehüdratsioon, sealhulgas

Ravi eesmärgiks on vältida dehüdratsiooni tagades keha on piisavalt vett ja vedelikke. Vedeliku ja elektrolüütide (sool ja mineraalid), mis on kaotatud kõhulahtisuse või oksendamise tuleb asendada joomine ekstra vedelikku. Isegi kui sa ei suuda süüa, siis tuleb ikka juua ekstra vedelikku söögikordade vahel.

Enamiku inimeste haigus kaob mõne päeva jooksul ilma ravita.

Rotaviirus põhjustab tugevat gastroenteriidi imikutele ja väikelastele. Raske dehüdratsiooni ja surm võib tekkida selles vanuserühmas.

Külmavärinad, niiske nahk või higistamist; palavik; Liigesjäikus või lihasvalu; Isutus; Kaalukaotus

Kuiv või kleepuv suu; Letargia või kooma (raske dehüdratsioon); Madal vererõhk; Madal või puudub uriinieritust, uriini, mis näeb välja tumekollane; Märgatavalt uppunud pehmed laigud (Fontanelles) peal imiku pea; Ei pisaraid; uppunud silmad

Helistage oma tervishoiuteenuse osutaja kui kõhulahtisus kestab üle mitme päeva või kui dehüdratsiooni korral. Sa peaksid ka ühendust oma arstiga, kui teil või teie lapsel on need sümptomid

Vanematel lastel ja täiskasvanutel võib juua spordijookide nagu Gatorade, kuid need ei tohi kasutada nooremate laste. Selle asemel kasutage elektrolüütide ja vedeliku asendamine lahendusi või sügavkülmik hüppab saadaval toidu ja narkootikumide kauplustes .; MITTE kasutada mahla (sealhulgas õunamahla), karastusjookide ja cola (lame või kihisev), Jell-O, või puljongit. Need vedelikud ei asenda kaotatud mineraalaineid ja saab teha kõhulahtisus hullem .; Joo väikeses koguses vedelikku (2-4 oz.) Iga 30-60 minuti. Ärge üritage maha suurtes kogustes vedelikku korraga, mis võib põhjustada oksendamist. Kasutage tl või süstlaga imiku või väikelapse .; Beebid saavad jätkata juua rinnapiima või valem koos ekstra vedelikku. Sa ei pea minema soja valem.

Teravili, leib, kartul, lahja liha; Tavaline jogurt, banaanid, värskete õunte; köögiviljad

Enamik viirused ja bakterid kanduvad inimeselt inimesele poolt pesemata kätega. Parim viis vältida viiruslik gastroenteriit on käidelda toitu korralikult ja hoolikalt käsi pesema pärast tualeti kasutamist.

Ärge kasutage neid ravimeid ilma arstiga tervishoiuteenuse osutaja kui teil on verine kõhulahtisus, palavik, või kui kõhulahtisus on raske .; Ära anna need ravimid lastele.

Veri väljaheites; Segadus; peapööritus; Suukuivus; Minestustunne; Iiveldus; Ei pisaraid, kui nutt; Nr uriini 8 tundi või rohkem; Uppunud välimuselt silmad; Sissevajunud nõrk mõju imiku pea (Fontanelle)