Tupe või emaka verejooksu – ülevaade

Vaginaalne veritsus tavaliselt leiab aset naise menstruaaltsükli kui ta saab oma perioodil. Iga naise periood on erinevad.

Sümptomid ebanormaalne vaginaalne verejooks hulka

Enamik naisi on tsüklite 24 kuni 34 päeva. See kestab tavaliselt 4-7 päeva .; Noored tüdrukud võivad saada oma perioodidel kuskil 21-45 päeva vahega .; Naised 40ndates sageli märgata nende perioodil esinevad harvemini.

Raskemad veritsus kui tavaliselt; Verejooks rohkem päeva kui tavaline (menorraagia); Määrimine või veritsus perioodide vahel; Verejooks pärast seksi; Verejooks pärast menopausi; Verejooks raseduse ajal; Verejooks enne 9-aastaselt; Menstruaaltsükli kauem kui 35 päeva või lühem kui 21 päeva; Nr periood 3-6 kuud (amenorröa)

On palju põhjuseid ebanormaalne vaginaalne verejooks.

Arst teeb füüsiline eksam, sealhulgas vaagna eksam. Arst esitada küsimusi oma haiguslugu ja sümptomid

Ravi sõltub konkreetsetest põhjus tupeverejooksud, sealhulgas

Helistage oma arstile, kui

Aspiriin võib pikendada verejooks ja seda tuleks vältida, kui teil on veritsus probleeme. Ibuprofeen on tavaliselt toimib paremini kui aspiriini leevendab menstruaaltsükli krambid. Samuti võib vähendada vere te kaotada ajavahemikus.

Menopausi või Perimenopausi; Muutused rasestumisvastaseid tablette või hormoon ravimid

Emakaväline rasedus; nurisünnitus

Nakatumine emakas (vaagnapõletik); Viimased vigastuse või operatsiooni emakasse; Mittevähkkasvajalised kasvajate emakas, sealhulgas emaka, emaka emakakaela polüüp ja adenomyosis; Põletik või infektsioon emakakaelal (emakakaelapõletik); Vigastus või haiguse tupe avause (põhjustatud vahekord, infektsioon, polüübi, kondüloomid, haavand või veenilaiendid); Endomeetriumi hüperplaasia (paksenemine või kogunemist ning emaka limaskest)

Polütsüstiliste munasarjade sündroom; Cancer või vähieelne emakakaela, emaka või (väga harva) munajuha; Kilpnäärme või ajuripatsi haiguste vahel; Diabeet; Maksatsirroos; Erütematoosluupus; hüübimishäirete

Kasuta emakasisese (ESV) rasestumisvastaseid (võib põhjustada määrimist); Emakakaela või endomeetriumi biopsia või muid menetlusi; Muutused teostada rutiinset; Dieet muudatused; Viimased kaalulangus või tõus; stress; Teatavate ravimite nagu verevedeldajaid (varfariini või Coumadin’i); Seksuaalne kuritarvitamine; Objekti tuppe.

Verejooks või määrimist menstruatsioonide vahepeal; Verejooks pärast seksi; Verejooks kõrgemalt (kulgeb suures hüübimist, et oleks vaja muuta kaitse öösel, leotades läbi san pad või tampoon iga tund 2 kuni 3 tundi järjest); Verejooks rohkem päeva kui tavaline või rohkem kui 7 päeva; Menstruaaltsükli vähem kui 28 päeva (sagedasem) või rohkem kui 35 päeva peale; Verejooks pärast olete läinud läbi menopausi

Kui menstruatsioon algab ja lõpeb; Kui palju voolu olete (count numbrid padjad ja tampoone kasutada, märkides, kas nad on ligunenud); Verejooks perioodide vahel ja pärast seksi; Muid sümptomeid teil on

Pap test; uriinianalüüs; Kilpnäärme toimimist testid; Vereanalüüs (CBC); Raud loota; Rasedustest

Sonohysterography: Vedelikku asetatud emakasse läbi õhukese toru, samas ultraheli pildid tehakse emaka .; Ultraheli: helilainete kasutatakse pilt VAAGNAELUNDITE .; Magnetresonantstomograafia (MRI): Selles imaging test, tugevad magnetid abil luuakse kujutised siseorganite .; Hüsteroskoopia: õhuke seade on sisestatud vagiina ja ava emakakaela. See võimaldab teenuseosutaja vaadata sees emaka .; Endomeetriumi biopsia: Kasutades väike või õhuke kateetri (toru), kude on võetud emaka limaskest (endomeetrium). Seda vaadanud mikroskoobi all.

Emaka düsfunktsionaalne verejooks; endometrioos; Emaka; Emakaväline rasedus; Polütsüstiliste munasarjade sündroom

Rasestumisvastaseid tablette võib aidata menstruatsioonid regulaarselt .; Hormoonid ka saab süstib, nagu vaginaalkreemi või läbi ESV mis vabastab hormoonid .; ESV on rasestumisvastaseid seade, mis on sisestatud emakas. Hormoonid ESV vabanevad aeglaselt ja võivad kontrollida veritsus.

Nnonsteroidal põletikuvastased ravimid (ibuprofeen või naprokseen), et aidata kontrollida verejooks ja vähendada menstruaaltsükli krambid; Traneksaamhape, et aidata ravida raske menstruatsiooni; Antibiootikumid infektsioonide raviks

On läbiimbunud padja või tampoon iga tund 2-3 tundi .; Teie veritsus kestab kauem kui 1 nädal .; Sul on vaginaalne verejooks ja te olete rase või kahtlustate rasedust .; Sul on tugev valu, eriti kui teil on ka valu, kui ei ole menstruatsioon .; Teie perioodidel on olnud raske või pikaajaline kolm või enam tsüklit, võrreldes sellega, mis on normaalne, et sa .; Sa veritsus või määrimine pärast jõuda menopausi .; Sa veritsus või määrimist menstruatsioonide vahepeal või põhjustatud seksimise .; Veritsus naaseb .; Verejooks suureneb või muutub piisavalt raske põhjustada nõrkust või peapööritust .; Sul on palavik või valu alakõhus; Teie sümptomid süvenevad või sageli.