triglütseriidide taset

Triglütseriidi tase on vereanalüüs, et mõõta summa triglütseriidide sisaldus veres. Triglütseriidid on teatud rasv.

Sa ei tohiks süüa 8 kuni 12 tundi enne katset.

Veenduge, et teie arst teaks, milliseid ravimeid te võtate, sealhulgas üle leti ravimid ja toidulisandid .; Teie tervishoiuteenuse osutaja ütleb teile, kui teil on vaja lõpetage ühegi ravimi enne, kui olete selle testi .; Ära lõpetada või muuta oma ravimeid ilma arstiga nõu pidamata.

Normaalne: Vähem kui 150 mg / dl; Piiripealsed Kõrge: 150-199 mg / dl; Kõrge: 200-499 mg / dl; Väga kõrge: 500 mg / dl või kõrgem

Vereproov on vaja. Enamiku ajast võetakse verd veenist paiknev sees küünarnukist või käeseljal.

Sa võid tunda kerget valu või nõelamine kui nõela sisestamist. Võite tunda tuikavat kohas pärast verd.

Tulemused selle testi kasutatakse Selle katse eesmärk on aidata hinnata teie LDL kolesterooli. See test on ka teinud, et aidata määrata oma riski haigestuda südame haigus. Kõrge triglütseriidide tase võib põhjustada ateroskleroosi, mis suurendab oma risk südameinfarkti ja insulti.

Kõrge triglütseriidide taset võib olla tingitud

Tsirroosi või maksakahjustus; Dieet madala valgusisaldusega ja kõrge süsivesikute; Kilpnäärme; Nefrootiline sündroom (neerupuudulikkus.Teie); Muud ravimid nagu naissuguhormoonid; Halvasti kontrollitud diabeet; Disorder edasi läbi peresid, kus on suures koguses kolesterooli ja triglütseriidide sisaldus veres.

Madala rasvasisaldusega dieedil; Kilpnäärme ületalitlus (kilpnäärme); Malabsorbtsioon sündroom (tingimused, milles peensooles ei ima rasvad hästi); alatoitlus

Rasedus võib mõjutada testi tulemusi.