1. tüübi diabeet

1. tüüpi diabeet on eluaegne (krooniline) haigus, mille on kõrgetasemeline (glükoos) veres.

Kõrge veresuhkur

Olles väga janu; Tunne nälga; Väsimus kogu aeg; Võttes udune nägemine; Tundes tuimus või pakitsus jalad; Kehakaalu püüdmata; Urineerimisel sagedamini (sh urineerimisel öösel või voodimärgamine lastel, kes olid kuivad üleöö enne)

Sügav kiirenenud hingamine; Kuiv nahk ja suu; Punetav nägu; Fruity hinge lõhn; Iiveldus või oksendamine, võimetus hoida alla vedelikud; Kõhuvalu

1. tüüpi diabeet võib tekkida igas vanuses. See on kõige sagedamini diagnoositud lastel, noorukitel ja noortel täiskasvanutel.

Diabeet on diagnoositud järgmised veretestid

Kuna 1. tüüpi diabeet võib hakata kiiresti ja sümptomid võivad olla tõsised inimesed, kes on äsja diagnoositud võib vaja haiglasse jääda.

On palju diabeet ressursse, mis aitavad teil mõista rohkem infot 1. tüüpi diabeet. Samuti saab õppida, kuidas juhtida oma seisundit nii, et saab elada ka diabeediga.

Diabeet on eluaegne haigus ja ravi puudub.

Peavalu; nälg; närvilisus; Kiire südametegevus (südamepekslemine); raputamine; higistamine; nõrkus

Tühjakõhu veresuhkru: Diabetes diagnoositakse siis, kui see on suurem kui 126 mg / dl kahe eri aegadel .; Juhuslikud (mitte tühja kõhuga) veresuhkru taset. Teil võib olla diabeet, kui see on suurem kui 200 mg / dl, ja sul on selliseid sümptomeid nagu suurenenud janu, urineerimise ja väsimus. (See peab olema kinnitatud paastumise test.); Glükoosi taluvuse test: Diabeet on diagnoositud kui glükoosi tase on kõrgem kui 200 mg / dl 2 tundi pärast juua eriline suhkru juua .; Hemoglobiin A1c (A1C) test: Diabeet on diagnoositud kui katse tulemus on 6,5% või suurem.

Pärast aastaid, diabeet võib põhjustada tõsiseid terviseprobleeme

Kui veresuhkur on kõrgem kui 240 mg / dl; Ajal haigus nagu kopsupõletik, südameatakk või insult; Kui iiveldus või oksendamine; raseduse ajal

Kontrollige nahk ja luud jalad ja jalad .; Kontrolli, kas jalad saavad tuimaks (diabeetiline neuropaatia) .; Kas teie vererõhku kontrollida vähemalt üks kord aastas. Eesmärgiks tuleks 140/90 mm Hg või madalam .; On A1C test teha iga 6 kuu järel, kui teie diabeet on hästi kontrollitud. Kas testi teha iga 3 kuu tagant, kui teie diabeet ei ole hästi kontrollitud .; Kas teie kolesterooli ja triglütseriidide taset kontrollida kord aastas .; Saada testid kord aastas, et veenduda oma neerud töötavad hästi (mikroalbuminuuria ja kreatiniinisisalduse) .; Külastage oma silmaarsti vähemalt üks kord aastas või sagedamini, kui teil esinevad sümptomid diabeetiline silmahaigus .; Vaata hambaarsti iga 6 kuud põhjaliku hammaste puhastamise ja eksam. Veenduge, et teie hambaarst ja hygienist tean, et teil on diabeet.

Helista 911, kui teil on

1. tüübi diabeet ei ole võimalik vältida. Ei ole lausteimimisega 1. tüüpi diabeediga patsiendid, kellel sümptomid puuduvad.

Kuidas ära tunda ja ravida madal veresuhkru tase (hüpoglükeemia); Kuidas ära tunda ja ravida kõrge veresuhkru tase (hüperglükeemia); Kuidas planeerida sööki, sealhulgas süsivesikuid (süsivesikute) lugedes; Kuidas anda insuliini; Kuidas kontrollida veresuhkru ja uriini ketoonide; Kuidas kohandada insuliini ja toidu kui teie füüsiline koormus; Kuidas hakkama haiguspäevad; Kust osta diabeet tarned ja kuidas need salvestada

Kui nad kasutavad; Kui nad on haiged; Kui nad rohkem sööma või vähem toitu ja kaloreid; Kui nad sõidavad

Suitsetamisest kui te suitsetate .; Parandada kontrolli oma veresuhkru .; Saada jalg eksami vähemalt kaks korda aastas koos oma arstiga, ja teada, kas teil on närvikahjustuse .; Kontrollige ja hoolitseda oma jalgu iga päev. See on väga oluline, kui sul on juba närvi või veresoonte kahjustus või probleemid jalgadega .; Ravida väikesed infektsioonid, nagu seenhaigus, kohe .; Kasutage niisutav emulsioon kuiva naha .; Veenduge, et te kannate õiget kingad. Küsige oma arstilt, milliseid on õige.

Silmahaigus; Neeruhaigus; Südamehaiguste ja insuldi

Sa oleks võinud silmahaigusi, sealhulgas näe (eriti öösel) ja valgustundlikkus. Sa võid saada pime .; Jalad ja nahk võiks välja haavandid ja infektsioonid. Kui teil on need haavandid liiga kaua oma jalaga võib olla vaja amputeerida. Nakkus võib põhjustada ka valu ja sügelus .; Diabeet võib raskendada kontrollida vererõhku ja kolesterooli. See võib kaasa tuua südameinfarkti, insuldi ja muid probleeme. See võib muutuda raskemaks vere voolama ja jalad .; Närvid organismis võib puruneda, põhjustades valu, sügelus, kipitus ja tuimus .; Kuna närvikahjustusi, siis võiks olla probleeme seedimisega toitu süüa. Sa võid tunda nõrkust või on probleeme läheb vannituppa. Närvikahjustusi võib ka raskendada meeste erektsioon .; Kõrge veresuhkur ja muid probleeme võib viia neerukahjustuste. Neerud ei pruugi töötada nii hästi kui varem. Nad võivad isegi töötamise lõpetada, nii et teil oleks vaja dialüüsi või neerusiirdamist.

Valu rinnus või surve, õhupuudus, või muid märke stenokardia; Teadvuse kaotus; krambid

Veresuhkru taset, mis on kõrgem kui eesmärgid teie ja teie arst on määranud; Tuimus, kihelus või valu jalgadest; Nägemis-; Haavandid või nakkuste jalad; Sümptomid, et teie veresuhkru muutub liiga madal (nõrkus või väsimus, värinad, higistamine, ärrituvus, häired mõtlemises selgelt, kiire pulss, topelt- või udune nägemine, rahutu tunne); Sümptomid, et teie veresuhkru tase on liiga kõrge (janu, nägemise hägustumine, kuiv nahk, nõrkus või väsimus, urineerimisvajadus palju); Veresuhkur näidud, mis on alla 70 mg / dl