Kuseteede infektsioon – täiskasvanud

Kuseteede infektsioon või UTI on infektsioon kuseteedes. Nakkus võib esineda erinevates punktides kuseteedes, sealhulgas

Sümptomid põie nakatumine hulka

Põie. Nakkus põies nimetatakse ka põiepõletik või põie nakatumine .; Neerud. Nakkus ühe või mõlema neerud nimetatakse püelonefriit või neeru infektsioon .; Kusejuha. Torud, mis võtavad uriini igast neeru põie on harva ainus infektsioonikohast .; Kusitist. Nakkus toru et tühjendab uriin põies välisküljele nimetatakse uretriit.

Diabeet; Täpsem vanus ja tingimused, mis mõjutavad isikliku hügieeni harjumusi (nagu Alzheimeri tõbi ja deliirium); Probleemid põie tühjendamist täielikult; Võttes uriinikateetri; Soole pidamatus; Eesnäärme, kitsendati kusiti, või midagi, mis blokeerib uriini voolu; Neerukivid; Peatudes veel (liikumatu) pika aja jooksul (näiteks kui te olete paranemas puusaluumurd); Rasedus; Operatsioon või muu menetluse, mis kuseteede

Enamik kuseteede infektsioonid on põhjustatud bakterite mis sisenevad kusiti ja seejärel põit. Nakkus kõige sagedamini arendab põies, kuid võib levida neerud. Enamik aega, keha saab vabaneda neid baktereid. Kuid teatud tingimustel suurendada riski võttes kuseteede.

Enamik aega pead andma uriiniproovi järgmiste testid

Teie tervishoiuteenuse osutaja peab kõigepealt otsustama, kas nakkus on just põie või kui see on levinud neerude ja kui raske see on.

Enamik kuseteede infektsioonid saab edukalt ravida. Põiepõletik sümptomid enamasti minema 24 kuni 48 tunni jooksul pärast ravi alustamist. Kui teil on neeru infektsioon, võib ta võtta 1 nädal või kauem sümptomeid ära minna.

Tüsistused võivad sisaldada

Selge või verine uriin, mis võib olla ebameeldiva või tugeva lõhnaga; Madal palavik mõned inimesed; Valu või põletav urineerimine; Surve või krambid alakõhus või seljas; Tugev vajadus urineerida sageli isegi peale põie on tühjendatud

Külmavärinad ja raputades või öine higistamine; Väsimus ja üldine halb enesetunne; Palavik üle 101 ° Fahrenheiti; Valu külg, selg, või kubeme; Punetav, soe, või punetav nahk; Vaimne muutused või segadust (eakatel need sümptomid on sageli ainus märke UTI); Iiveldus ja oksendamine; Väga halb kõhuvalu (mõnikord)

Võtke ühendust oma arstiga, kui teil esinevad UTI. Helista kohe, kui teil on märke võimalikust neeru infektsioon, näiteks

Uriinianalüüsi. See test tehakse otsima valgeid vereliblesid, vere punaliblede, bakterid, ja testida kemikaale nagu nitritid uriiniga. Seda katset võib diagnoosida nakkuse enamiku ajast .; Clean-saagi uriini kultuurist. See testi võib teha selgitada bakterid ja kindlaks parim antibiootikumi ravile.

Kompuutertomograafia kõht; Intravenoosne pyelogram (IVP); Neer skaneerida; Neer ultraheli; tühjendamisega cystourethrogram

Toitumise ja elustiili muutused võivad aidata ennetada mõningaid kuseteede. Pärast menopausi, võib naine kasutada östrogeeni koor ümber tupe nakkuste vähendamine.

Enamik aega pead võtma antibiootikumi, et vältida nakkuse levikut neerud .; Sest lihtne põie nakatumine, siis antibiootikume võtta 3 päeva (naised) või 7 kuni 14 päeva (mehed) .; Sest põie nakatumine komplikatsioone – näiteks raseduse või diabeet või kerge neeru infektsioon – siis tavaliselt antibiootikume võtta 7 kuni 14 päeva .; Lõpeta kõik antibiootikumid, isegi siis, kui te end paremini tunnete. Kui sa ei lõpeta kogu annus ravimit, võib infektsioon tagasi ja olla raskem ravida hiljem .; Alati juua palju vett, kui sul on põie või neeru infektsioon .; Tavaliselt kasutatakse antibiootikume sisaldavad trimetoprim- sulfametoksasoolil amoksitsilliin, Augmentin, doksütsükliin ja fluorokinoloone. (Öelge oma tervishoiuteenuse osutaja, kui olete rase enne nende ravimite.)

Võtke ühekordse annuse antibiootikumi pärast sugulisel .; Kas 3-päevane antibiootikumide kuur kodus kasutada, kui teil tekib infektsioon .; Võtke ühe, päevane annus antibiootikum infektsioonide ennetamiseks.

Kas vanurid; Kas neerukivid või muutused anatoomia oma kuseteede; On hiljuti olnud kuseteede operatsioon; Kas vähk, diabeet, hulgiskleroos, seljaaju vigastuse või muude meditsiiniliste probleemide; Rase ja on palavik või on muul viisil haige

Eluohtlik veremürgitus (sepsis). Risk on suurem noorte seas väga vana täiskasvanud, ja need, kelle organism ei suuda võidelda infektsioonidega (näiteks tänu HIV või vähi keemiaravi); Neerukahjustuste või löövet; Neer infektsioon

Taga või küljel valu; külmavärinad; palavik; oksendamine