uriinipidamatus

Kuseteede (või põis) pidamatus juhtub, kui sa ei suuda hoida uriini lekkimise välja oma kusiti. Kusiti on toru, mis viib uriin läbi keha oma põit. Sul võib lekkida uriini aeg-ajalt. Või sa ei pruugi olla võimalik, et hoida üldse uriini.

Kui teil on sümptomid uriinipidamatuse vaata oma tervishoiuteenuse osutaja teste ja raviplaani. Milline ravi saad sõltub sellest, mida põhjustab teie uriinipidamatus ja mis tüüpi sul on.

Stress kusepidamatus – leiab aset tegevusi nagu köhimine, aevastamine, naermine, või kasutamise .; Kusepidamatus – kaasnevad tugevad, äkiline vajadus urineerida. Siis põit pigistab ja sa kaotad uriiniga. Sa ei ole piisavalt aega pärast tunned vajadust urineerida saada vannituppa, enne kui ei urineerida .; Ülevooluinkontinents – tekib siis, kui põis ei saa tühjaks. See viib tilkumine.

Ummistus kuseteede süsteemi; Brain või närviprobleemid; Dementsusega või teiste vaimse tervise probleeme, mis raskendavad tunda ja reageerida urineerida; Probleemid kuseteede süsteemi; Närvi ja lihaskoe probleeme

Põhjused Kusepidamatuse

Rääkige oma arstiga umbes pidamatus. Tervishoiuteenuse osutaja, kes kohtlevad pidamatus nimetatakse günekoloogid ja uroloogid. Nad võivad leida põhjus ja soovitada ravi.

Bedrest – näiteks siis, kui toibumas operatsiooni; Teatud ravimid (nt diureetikumid, antidepressandid, rahustid, mõned köha ja külm abinõudest ning antihistamiinikumid); Vaimne segasus; Rasedus; Eesnäärme infektsioon või põletik; Väljaheites impaction raske kõhukinnisus, mis põhjustab survet põis; Kuseteede infektsioon või põletik; Kaalutõus

Alzheimeri tõbi; Põievähk; Põie krambid; Depressioon; Suur eesnäärme meestel; Närvisüsteemi tingimustel nagu hulgiskleroos või insult; Närvi või lihaskahjustusega pärast kiiritusravi vaagna; Vaagnapõhja prolapsi naistel – kukkumise või libisemise põie-, kusiti, või pärasoole tuppe. See võib olla tingitud rasedusest ja kohaletoimetamise .; Probleemid kuseteede; Seljaaju vigastused; Nõrkus sulgurlihase, ringi kujuline lihaseid, et avada ja sulgeda põit. See võib olla põhjustatud eesnäärme kirurgiaga meeste või kirurgia tuppe naistel.

Hoidke oma roojamist regulaarselt, et vältida kõhukinnisust. Proovige tõsta kiudaineid oma dieeti .; Suitsetamisest vähendada köha ja põie ärritust. Suitsetamine suurendab ka oma riski põievähi .; Vältida alkoholi ja kofeiini jooke nagu kohv, mis võib stimuleerida oma põie .; Kaalust alla, kui teil on vaja .; Väldi toite ja jooke, mis võivad ärritada teie põis. Nendeks on vürtsikas toit, gaseeritud joogid ja tsitrusviljade ja mahlad .; Kui teil on diabeet, hoida oma veresuhkru heades kontrolli.

Tüüp uriinipidamatuse sul on (näiteks tung, stress või ülevoolu); Kui tõsine teie sümptomid on; Põhjus (nagu vaagna prolapsi eesnäärme, laienenud emakas või muudest põhjustest)

Raskused rääkimise, jalgsi, või rääkides; Äkiline nõrkus, tuimus või pakitsus käe või jala; Nägemise kaotus; Teadvuse kadu või segadust; Kaotus soole kontrolli

Selge või verine uriin; tatistamine; Sagedased või tungiv vajadus urineerida; Valu või põletustunne urineerimisel; Trouble algab uriini äravool; palavik