Haavandiline koliit – heakskiidu

Sa olid haiglas, sest teil on haavandiline koliit. See on turse sisevoodri oma käärsoole ja pärasoole (nimetatakse ka oma jämesoolde). See kahjustab limaskesta, põhjustab see veritseda või löga lima või mäda.

Enamik inimesi on pikad pausid ägenemisi oma haavandiline koliit.

Liiga palju kiudaineid võib teha oma sümptoome. Proovi küpsetamist või hautamist puu- ja köögivilju kui nende söömise toores teid häirib .; Väldi toite, mis teadaolevalt põhjustavad gaasi, nagu oad, vürtsikas toit, kapsas, brokkoli, lillkapsas, toores mahlad ja puuviljad (eriti tsitruseliste). Vältida või piirata alkoholi ja kofeiini. Nad võivad muuta oma kõhulahtisus hullem.

Raua lisad (kui teil on aneemia); Toitumine toidulisandid; Kaltsium ja D-vitamiini, mis aitavad hoida oma luud tugevad

Kui te esimest korda koju minna, siis tuleb juua ainult vedelike või süüa erinevaid toite, mida sa tavaliselt süüa. Küsi oma tervishoiuteenuse osutaja kui saate alustada oma regulaarne toitumine. Sa peaksid süüa hästi tasakaalustatud, tervislik toitumine. On oluline, et saad piisavalt kaloreid, valku ja toitainete erinevaid toiduainete rühmad.

Sa võid tunda mures, millel soole õnnetuse, piinlik või isegi kurb või masendunud. Muud stressirohke sündmusi teie elus, nagu liikuv, töökoha kaotus või kaotus kallimale, võib põhjustada probleeme oma seedimist.

Teie teenusepakkuja võib anda teile mõningaid ravimeid, mis aitavad leevendada oma sümptomid. Lähtudes sellest, kuidas raske oma haavandiline koliit on ja kuidas te ravile reageerite, võib tekkida vajadus võtta ühe või mitu nendest ravimitest

Teie jätkuv ravi põhineb teie vajadustele. Teie teenusepakkuja ütleb teile, millal tagasi eksamiga on sees oma pärasoole ja käärsoole läbi painduva toru (sigmoidoscopy või kolonoskoopia).

Liitu tugirühm. Küsige pakkuja umbes rühmad oma ala .; Harjutus. Räägi oma teenusepakkuja umbes kasutamise kava, mis on õige .; Proovi biofeedback vähendada lihaspinget ning aeglustada oma südame löögisagedust, sügav hingamine õppused, hüpnoos, või muul viisil puhata. Näidetena teeb joogat, muusika kuulamine, lugemine, leotamine soojas vannis .; Vaata vaimse tervishoiuteenuse osutaja poole.

Kõhulahtisuse ravimid võivad aidata, kui teil on raske kõhulahtisus. Sa võid osta loperamiidiga (Imodium) ilma retseptita. Alati rääkida oma teenusepakkuja enne selliste ravimite .; Kiudained võib aidata teie sümptomid. Sa võid osta teeleht pulber (Metamucil®) või metüültselluloosi (Citrucel) ilma retseptita .; Alati rääkida oma teenusepakkuja enne mõne lahtistav ravimid .; Võid kasutada paratsetamooli (Tylenol) kerge valu. Ravimid, nagu aspiriin, ibuprofeen (Advil, Motrin) või naprokseeni (Aleve, Naprosyn) võib teha oma sümptoome. Rääkige oma osutaja enne neid ravimeid. Võib ka retsepti tugevam valu ravimeid.

Helistage oma tervishoiuteenuse osutaja, kui teil on

Krambid või valu alakõhu piirkonnas; Verine kõhulahtisus, sageli lima või mäda; Kõhulahtisus et ei saa kontrollida dieedi muutused ja ravimeid; Rektaalne veritsus, kanalisatsioon, või haavandid; Palavik, mis kestab üle 2 või 3 päeva, või palavik kõrgem 100,4 ° F (38 ° C) ilma selgitust; Iiveldus ja oksendamine, mis kestab kauem kui üks päev; Naha haavandid või kahjustusi, mis ei parane; Liigesevalu, mis hoiab sind tehes oma igapäevast tegevust; Hea tunne on väike hoiatus enne pead roojamise; Vajadus ärgata magamiskotid roojamise; Suutmatus kaalutõus muret kasvav laps,; Kõrvaltoimete tahes kirjutatud ravimeid oma seisundi