Mis siis, kui vähk tuleb tagasi?

Üks kõige levinum hirmud inimestele, kellel on olnud vähk on, et see võib pöörduda. Kui vähk on tagasi, nimetatakse seda kordumise. Vähk võib korduda sama koha peal või kogu teine ​​ala keha. Keegi meeldib mõelda vähki uuesti, kuid see on oluline õppida kordumise nii et saate liikuda oma eluga hoolimata ebakindlus.

Vähk võib tagasi tulla, kui vähirakke on jäänud pärast ravi. See ei tähenda, et teie tervishoiu meeskond tegi midagi valesti. Mõnikord on need vähirakud ei leita testidega. Aga need aja jooksul kasvada kuni nad on piisavalt suured, et tuvastada. Vahel vähk kasvab samas piirkonnas, kuid see võib üle kanduda ka teistele kehaosadele.

Kohalik kordumist. See on kui vähk tekib sama kohapeal uuesti .; Regional kordumist. See tähendab, et vähk on kasvanud kudedes või lümfisõlmede ümber esialgse vähi ala .; Kauge kordumist. See on siis, kui vähk on levinud ala kaugel algsest asukohast vähki. Kui see juhtub, tervishoiuteenuse osutajad öelda vähk on metastaseerunud.

Vähi liigist teil oli; Staadiumis vähki teil oli (kui ja kus see levis kui töödeldakse esmalt); Klassi oma vähi (kuidas ebanormaalne kasvajarakud ja kudede mikroskoobi all); Teie ravi; Aeg, sest ravi. Üldiselt oma riski saab vähendada rohkem aega on möödunud sa said.

See vähiriski korduvaid on erinev iga inimene. Omal riisikol sõltub mitmest tegurist

Kuigi seal on midagi, mida saate teha, et veenduda oma vähki ei naase, on mõned sammud saab võtta, et proovige jääda nii optimistlik ja terve kui võimalik.

Kui sa saad teise vähi diagnoosi, see on normaalne tunda viha, šokk, hirm või eitamine. Vastamisi vähi jälle ei ole lihtne. Aga teil on olnud läbi enne, nii et teil on kogemusi võitluses vähiga.

Hoidke oma külastusi. Teie teenusepakkuja ei taha sind näha regulaarselt pärast vähiravi on tehtud. Ajal mõned neist külastused, teenusepakkuja teeb analüüse, et kontrollida vähki. Kui teie vähki ei tule tagasi, regulaarsed külastused aitavad tagada leitakse alguses, kui see on sageli lihtsam ravida .; Ärge raputage oma ravikindlustust. Kui olete olnud vähk, siis on vaja järelravi aastaid. Ja kui teie vähki ei tule tagasi, siis tahan veenduda, teil on kaetud .; Söö tervislikku toitumist. Ei ole mingeid tõendeid, et süüa tervislikku toitu aitab vältida vähki tagasi tulla, kuid see võib parandada oma üldist tervist. Ja seal on mõningaid tõendeid, et söömine toitumine rikas puu- ja köögiviljade ning madala küllastunud rasvad võivad aidata vähendada kordumise teatud tüüpi vähi .; Piirata alkoholi tarbimist. Mõned vähkkasvajaid seotud alkoholi. Naistel peaks olema mitte rohkem kui 1 drink päevas ja meeste mitte rohkem kui 2 jooki päevas. Teie risk on kõrgem seda rohkem sa jood .; Saada regulaarselt liikuda. Harjutus aitab parandada oma üldist tervist, tõsta oma tuju ja aitab teil jääda tervisliku kehakaalu. Mõned uuringud näitavad, et ülekaalulisus võib suurendada kordumise risk rinnavähi .; Püüa mitte lasta oma hirmud parima teist. Keskenduda võimalikult tervislik. Mine tagasi oma igapäevaellu. Võttes ajakava aitab teil end rohkem kontrolli. Keskendu vähe asju, mis sind õnnelikuks, kas see on õhtust koos sõbraga, mängides koos oma lastelastega, või kõndides oma koera.

Õpi kõik, mida saab umbes oma diagnoosi ja ravi võimalusi. Võttes vastutus oma tervishoiu aitab teil tunda rohkem kontrolli .; Hallata oma stressi. Vähk võib end hästi tunda stressis või ja murelik. Võtke aega, et teha asju, mis sulle meeldib. Või õppida lõdvestumistehnika .; Rääkige oma tundeid koos sõprade ja pereliikmetega. Mõtle liitumist vähi tugirühm nägemine või nõuandja. Rääkides aitab teil toime tulla stressiga võidelda vähi uuesti .; Sea eesmärke. Nii väikseid eesmärke ja pikemaajalisi eesmärke ei saa anda teile asju ootan. See võib olla sama lihtne kui viimistlus hea raamat, nähes mängida koos sõpradega, või läheb kuhugi olete alati tahtnud külastada .; Püüa jääda lootusrikas. Hooldamine jätkuvalt parandada. Nendel päevadel, mitme vähivormi juhitakse nagu krooniline haigus .; Mõtle kliinilises uuringus. Nii võib anda teile juurdepääsu uuemaid. See võib aidata ka teistel õppida oma vähki. Räägi oma tervishoiuteenuse osutaja et näha, kas võiks olla teie jaoks õige.